Alergény
Označovanie potravín - alergény (implementácia smernice komisie 2006/142/ES a smernice Komisie 2007//ES- Príloha č. 3 výnosu MP SR a MZ SR č. 1187/2004-100)
- Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, kamul , alebo iné hybridné odrody) a výrobky z nich
- Kôrovce a výrobky z nich
- Vajcia a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
- Arašidy a výrobky z nich
- Sójové bôby a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z nich
- Orechy, t.j. mandle (Amygdalus communis L.), Lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy,Jugllans regia), Kešu (Anacardium occidentalle), orechovce (Carya-illioiesis (Wangenh.) K. Koch), para orechy (Bertholletia-excelsa), pistácie (Pistaia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich
- Zeler a výrobky z neho
- Horčica a výrobky z nej
- Sezamové semená a výrobky z nich
- Kyslličník siričitý a siričítany, v koncentrácii max. 10mg/kg alebo 10mg/liter vyjadrené ako SO2
- Vlči bôb a vyrobky z neho
- Mäkkýše a výrobky z nich